The connection between people and plants has long been the subject of scientific research. Recent studies have found positive effects. A study conducted in Youngstown, Ohio, for example, discovered that greener areas of the city experienced less crime. In another,employees were shown to be 15% more productive when their workplaces were decorated with 。最近的研究发现了一些积极影响,在俄亥俄州扬斯敦市进行的一项研究发现,该市绿化较好的地区犯罪率较低。另一项研究显示,当员工的工作场所装饰有室内植物时,工作效率会提高15%。The engineers at the Massachusetts Institute of Technology(MIT)have taken it a step further changing the actual composition of plants in order to get them to perform diverse,even unusual functions. These include plants that have sensors printed onto their leaves to show when they’re short of water and a plant that can detect harmful chemicals in groundwater. "We’re thinking about how we can engineer plants to replace functions of the things that we use every day,"explained Michael Strano, a professor of chemical engineering at ,他们改变了植物的实际成分,以便让它们实现多种多样,甚至不寻常的功能。其中包括在叶子上印上传感器,当它们缺水时可以显示的植物,还有一种可以检测地下水中有害化学物质的植物。麻省理工学院化学工程教授迈克尔·斯特拉诺解释道:“我们正在考虑如何设计出取代我们每天使用的物品功能的植物”。One of his latest projects has been to make plants grow in experiments using some common vegetables. Strano’s team found that they could create a faint light for three-and-a-half hours. The light, about one-thousandth of the amount needed to read by, is just a start. The technology, Strano said, could one day be used to light the rooms or even to turn tree into self-powered street 。斯特拉诺的团队发现,他们可以创造出持续三个半小时的微弱光线。光大约是阅读所需的千分之一,这只是一个开始。斯特拉诺说,这项技术有一天可以用来照亮整个房间,甚至可以把树变成自供电的路灯。in the future,the team hopes to develop a version of the technology that can be sprayed onto plant leaves in a one-off treatment that would last the plant’s lifetime. The engineers are also trying to develop an on and off"switch"where the glow would fade when exposed to ,一次性喷洒在植物叶子上,却可以持续植物的一生。工程师们还试图开发一种开关,当暴露在日光下时,光会消失。Lighting accounts for about 7% of the total electricity consumed in the US. Since lighting is often far removed from the power source — such as the distance from a power plant to street lamps on a remote highway — a lot of energy is lost during %。因为照明通常远离电源—从发电厂到偏远公路上路灯的距离—— plants could reduce this distance and therefore help save ,从而有助于节约能源。

英语高考阅读理解,高考英语历年真题及答案

2023北京高考数学试卷

2023年北京高考试卷难度适中,和2022基本持平。

2023年北京高考试卷采用自主命题,北京市普通高等学校招生考试包括统一高考和普通高中学业水平等级性考试。统一高考科目为语文、数学、外语3门。学考等级考科目为思想政治、历史、地理、物理、化学、生物6门,由考生自主选择3门参加考试。2023年北京高考各科试题难度总体来说在考生所能接受的范围之内,北京高考题目大部分都是比较难的,尤其是北京历史、政治和地理等科目题目,涉及知识点较多,难度较大。今年北京高考数学试卷难度不算大,北京高考数学真题试卷通过创新题型。

2023年北京高考各科难度

2023北京高考物理试题难度:2023年北京高考物理真题试卷难度不算大。北京高考物理真题试卷有一部分试题是有难度的,重点考查考生面对新情境,建立所学知识与新情境的联系的意识,北京高考物理试题引导考生在解决探究性任务中展示自己的关键能力与核心素养,关注科技前沿,引导考生从物理学的视角认识科学技术。2023北京高考数学试题难度:2023年北京高考数学真题试卷难度不算大。北京高考数学真题试卷通过创新题型,设计条件或结论开放、解题方法多样、答案不唯一的试题等多种方式,体现试题的选择性和开放性。

2023北京高考语文试题难度:2023年北京高考语文试题依旧是自命题试卷,北京高考语文真题试卷难度在考生所能接受的范围之内。北京高考语文真题试卷选择体现北京特色的素材,有利于引发考生共鸣,加深其对北京文化的认识。

高考英语历年真题及答案

高考英语阅读理解试题附答案 做英语阅读理解题的时候不能只是做,还要学会分析和总结。为了帮助大家,我分享了一些阅读理解试题,希望能对大家有所帮助! 高考英语阅读理解试题【1】 Very few people were coming to eat at the White Rose Restaurant, and its owner did not know what to do. The price was reasonable and the food was of good quality, but nobody seemed to want to eat there. Then he did something that changed all that, and in a few weeks his restaurant is always full of men with their lady friends. Whenever a gentleman came in with a lady, a smiling waiter gave each of them a menu(菜单), The menu looked exactly the same on the outside, but there was an important difference inside. The menu that the waiter gave to the man supplied the correct price for each dish and each bottle of wine. while the menu that he gave to the lady supplied a much higher price! So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous(慷慨) than he really was. 41. Why didn’t people come to the White Rose Restaurant to eat at first? A. Because the price was high. B. Because the food was too cheap. C. Because the food was not good. D. The passage didn’t mention. 42. According to the passage we can conclude that the people who eat at this restaurant are mostly _______________. A. poor old people B. rich young people C. men with their girl friends D. parents with their children 43. The difference between the two kinds of menu lie in ______________. A. the color B. the shape C. the price D. the food 44. According to the passage we can infer that when men with their girl friends eat at this restaurant, the food was paid ___________________. A. always by the ladies only B. always by the men only C. sometimes by the ladies D. either by the men or by the ladies 45. According to the passage we can know that, generally speaking, ____________. A. men are more generous than women B. women are more generous than men C. men like their lady friends to be generous. D. women like their men friends to be generous 【答案与解析】 41—45 DCCBD A篇:本文主要讲述: 尽管 White Rose 餐馆价钱合理,饭菜也好,但很少有人光顾,店主为此想出了一条妙计,从此餐馆生意兴隆。 41. D。推理判断题。根据第一自然段可知原文没有说人们为什么不到餐馆就餐,所以答案为D。 42. C。细节理解题。根据第二自然段第1句 …his restaurant is always full of men with their lady friends 可知答案为 C。 43. C。细节理解题。根据第二自然段 The menu that the waiter gave to the man supplied the correct price for each dish and each bottle of wine. While…the lady supplied a much higher price 可知答案为 C。 44. B。推理判断题。根据最后一句 So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous than he really was 可推断出答案为B。 45. D。推理判断题。根据原文可知侍者给男士的那个菜单价格合理,而给女士的那个菜单价格却很高,但两种菜单表面上看却一样,这样女士就会认为她们的男友很大方,因此餐馆的这种做法很受男士欢迎,由此可知女人们喜欢自己的男友大方。所以答案为 D。   高考英语阅读理解试题【2】 When you look at yourself in the mirror, do you ever wonder why you look the way you do? Do you also wonder what biological processes were at work to shape your face, which is as individual and unique as a fingerprint? The answer is in a little piece of your DNA called a gene enhancer(增强片段),according to scientists at Berkeley Lab. These little pieces6 of DNA help switch on or boost the expression of specific genes, that control the development of the face and head before birth. Whats interesting about these little influential bits of DNA is that a gene enhancer doesnt have to be found anywhere close to the genes and, in some cases, doesnt even have to be located on the same chromosome. Of course, there are a number of hereditary(遗传) factors which help determine appearance, for example, a child resembles a parent. The researchers, who outlined their findings in the journal Science, said the gene enhancer adjusts the genes to give your face its final unique look. Even with look similar but are not exactly the same in appearance. "Our results suggest that there are thousands of enhancers in the human genome that are involved in facial development," said Axel Visel, a geneticist with Berkeley Labs Genomics Division, who led the research. "We dont know yet what all of these enhancers do, but we do know that they are out there and they are important for facial development." Scientists have previously been able to identify some of the genetic faults that can cause birth defects, such as a cleft lip(兔唇), but havent been able to fully understand what genetic factors are responsible for subtle differences in appearance. 26. The author put forward two questions at the beginning of the passage to ________. A. expect readers to answer them B. carry out a survey among readers C. start a discussion among readers D. draw readers attention to the topic 27. From Paragraph 3, we know that________. A. identical twins look similar but not exactly the same B. hereditary factors determine our appearance completely C. a child resembles a parent because of afterbirth factors D. the gene enhancer is something useless and unimportant 28. The underlined word "subtle" in Paragraph 3 is closest in meaning to"___________". A. not a little C. not small B. not a bit D. not obvious 29. According to the passage, which statement is NOT true? A. A cleft lip is a kind of birth defects which are caused by genetic faults. B. Genetic faults can not be identified and fully understood with todays technology. C. Gene enhancers have something to do with the facial development according to the research D. The relation between genetic factors and subtle differences in appearance remains a mystery. 30. Which part of a website is the passage probably taken from? A. Culture. C. Science. B. Opinion. D. Business. 【参考答案】26-30 DADBC 你照镜子的时候,曾想过为什么会是这个样子吗?你还想过什么生物过程在起作用使你的脸像指纹一样与众不同吗? 26. D。作者意图题。通读全文及第一段可知答案。27. A。细节理解题。从第三段最后两句Even with identical twins, there are subtle differences in appearance. Identical twins Linda and Terry Jamison look similar but are not exactly the same in 。 28. D。词义猜测题。从第三段最后一句Identical twins Linda and Terry Jamison look similar but are not exactly the same in ,外貌上也是有很细微的'差别的。 29. B。细节理解题。从最后一段的Scientists have previously been able to identify...but haven’t been able to fully understand...可知答案。 30. C。推理判断题。该短文是科普文章,故要到网站的科学信息部分才能读到。   高考英语阅读理解试题【3】 Grown- ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle, twinkle, little star” or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears. One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials increase the length of time we will remember it. In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as “Twinkle, twinkle, little star”and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn. The multiplication tables (乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood. The law of overlearning explains why cramming (突击学习) for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for one’s future development. 1. What is the main idea of Paragraph 1? A. People remember well what they learned in childhood. B. Children have a better memory than grown- ups C. Poem reading is a good way to learn words. D. Stories for children are easy to remember. 2. The author explains the law of overlearning by. A. presenting research findings B. setting down general rules C. making a comparison D. using examples 3. According to the author, being able to use multiplication tables is A. a result of overlearning B. a special case of cramming C. a skill to deal with math problems D. a basic step towards advanced studies 4. What is the author’s opinion on cramming? A. It leads to failure in college exams. B. It’s helpful only in a limited way. C. It’s possible to result in poor memory. D. It increases students’learning interest. 【参考答案】ADAB ;