2023安徽省高考使用的是全国乙卷。全国乙卷除了安徽省以外,其他使用省市分别是河南、山西、江西、甘肃、青海、内蒙古、黑龙江、吉林、宁夏、新疆、陕西;

而全国乙卷的语文、数学、外语、文科综合、理科综合均由教育部考试中心统一命题。 安徽省高考是在2016年的时候开始使用全国一卷。2023安徽省高考使用的是全国乙卷。
全国乙卷除了安徽省以外,其他使用省市分别是河南、山西、江西、甘肃、青海、内蒙古、黑龙江、吉林、宁夏、新疆、陕西;
而全国乙卷的语文、数学、外语、文科综合、理科综合均由教育部考试中心统一命题。安徽省高考是在2016年的时候开始使用全国—卷。
2023全国卷怎么划分(全国各地高考卷分类)根据2022年高考来说,全国共有八套试卷,分别是全国甲卷、全国乙卷、新高考I卷、新高考II卷、北京自主命题卷、天津自主命题卷、浙江自主命题卷、上海自主命题卷。1、全国甲卷:使用省市分别是云南、广西、贵州、四川、西藏共5个,其中这5个省份的语文、数学、外语、文科综合、理科综合均由教育部考试中心统—命题。
2、全国乙卷:使用省市分别是河南、山西、江西、安徽、甘肃、青海、内蒙古、黑龙江、吉林、宁夏、新疆、陕西共12个,其中全国乙卷的语文、数学、外语、文科综合、理科综合均由教育部考试中心统—命题。
安徽英语高考卷
安徽高考用什么卷:语、数、英为新课标II卷,其余科目为新课标卷(理综、文综)。

安徽高考采用全国乙卷。2023安徽高考用全国乙卷考试,满分750分,由于各省份高考改革及高考试卷等信息不断调整与变化,所以仅供参考。全国乙卷是由教育部考试中心组织命制的、适用于全国大部分省区的高考试卷,目的在于保证人才选拔的公正性。高考科目设置为“3 文科综合/理科综合”。高考全甲卷和乙卷有什么不同:
1、乙卷难度比甲卷高。乙卷英语和物理科目能够明显看出来比甲卷难,不过一些学生会觉得甲卷更难一些,这根据学生学习的大体程度去判断。不过乙卷和甲卷都会在高考中使用。
2、乙卷和甲卷使用的省份不同。乙卷使用的省区:山西、河北、河南、安徽、湖北、湖南、江西、福建等等;甲卷使用的省区:陕西、重庆、青海、新疆、吉林、辽宁、内蒙古等等。3、乙卷和甲卷里面的科目内容也不同。乙卷科目:英语和综合;甲卷科目:数学、语文、英语。高考试题全国卷简称全国卷,教育部考试中心组织命制的、适用于全国大部分省区的高考试卷,目的在于保证人才选拔的公正性。
由于国家在不断转换教育方向,所以甲卷和乙卷地区和科目上面有明显的变动,不过难易程度这一说法,只要学生们说的算,除了甲卷和乙卷以外,还有丙卷的存在,只是丙卷所包含的省区并不多,许多人都会选择忽略。
安徽英语高考答案
56. How will most people feel when you try hard to remember their names?A. They will be moved. B. They will be annoyed.C. They will be delighted. D. They will be discouraged.【答案】C【解析】从第二个小标题”Ask the other person to recite and repeat”中的最后一句话”Most people will be pleased by the effort you’re making to learn their names”中可获得答案.57. If you cant remember someones name, you may __A. tell him the truth B. tell him a white lieC. ask him for pity D. ask others to help you【答案】A【解析】从第三个小标题”Admit you don’t know”中第一句中可以获得答案.58. When you meet a group of people, it is better to remember __A. all their names B. a couple of names firstC. just their last names D. as many names as possible【答案】B【解析】从第五个小标题”Limit the number of new names you learn at one time”中的第一句话”when meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names”可获得答案59. What does the text mainly tell us?A. Tips on an important social skill. B. Importance of attending parties.C. How to make use of associations. D. How to recite and repeat names.【答案】A【解析】本篇阅读的主要意思就是一篇应用文,它的目的就是给大家一份建议,在各种场合下如何记住别人的名词,属于社交范畴,所以A项最为适合.60. The words "boats an land" underlined in Paragraph 2 refer to __A. animals for taking goods B. creatures for pulling plowsC. treasures of the folk culture D. tools in the farming economy【答案】A【解析】从第二段第二句话划线词后的解释for their ability to carry loads可以很轻松判定答案.6l. From the third paragraph, we know that __A. oxen are no more important today than in the pastB. ceremonies are held when people cook cattle bone soupC. oxen are treated as human in some areas of ChinaD. people run with oxen to shake off diseases every month【答案】C【解析】从第三段最后一句话中的定语从句which indicates they regard the creature as human中可知答案.62. Which of the following helps to develop traditional customs?A. The special role of oxen in frowning.B. Peoples respect and love for oxen.C. The practical value of an oxs body.D. The contribution of oxen to the economy.【答案】B【解析】从第三段最一,二句可知答案.牛不仅仅被人们当成是一种动物,它也在人类的精神生活中起着非常重要的作用.63. Why does the author write the text?A. To stress the importance of oxen in farming.B. To introduce the Chinese folk culture.C. To describe how to celebrate the Year of Ox.D. To explain how to develop agriculture with oxen.【答案】B【解析】从最后一段的叙述中可知本文是在介绍中国的生肖牛带来的传统文化.64. Which of the following is true according to the first two paragraphs?A. Arian de Bondt got his idea from his boss.B. Large, flat, black surfaces need to be built in cities.C. The Dutch engineers system has been widely used.D. Heat can also be collected from asphalt roads.【答案】D【解析】第一段最后一句话点明了主题,第二段是介绍它的来历.65. For what purpose are the diving pipes used?A. To absorb heat from the sun.B. To store heat for future use.C. To turn solar energy into heat energy.D. To carry heat down below the surface.【答案】D【解析】从第四段的叙述中可知答案.66. From the last paragraph we can learn that __A. some pipes have to be re-arranged in winterB. the system can do more than warming up the buildingC. the exchangers will pick up heat from the street surfaceD. less heat may be collected in winter than in summer【答案】B【解析】从最后一段中可知这种系统不仅让楼房得到了保暖,也可以让马路上的积雪和冰块消融.DTimetable67. What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?A. What we shall do if the system goes wrong.B. What we shall do if there are no asphalt roads.C. How the system cools the building in summer.D. How the system collects heat in spring and autumn.【答案】C【解析】本文最后一段介绍了这种系统是如何让建筑物在冬天得到保暖的,而第二段中”the result is that their building is now heated in winter and cooled in summer by a system that relies on the surface of the road outside”可以知道接下来的这一段肯定会解释这种系统是如何在夏天为建筑物降温的了.68. Which of the following is true of the membership card?A. Its number is l0865 305305.B. It belongs to Mr. E. M. Driscoll.C. It is valid through the year of 2010.D. It gets the owner a discount when used.【答案】D【解析】从第二份介绍中可以得出结果.”When booking always ask for your friends Discount”69. If one wants to attend a business lunch in London at l2:00,the latest train that he should take at Oxford leaves at .A. 11:45 B. 11:15 C. 10:35 D. 10:05【答案】C【解析】从第一份介绍中的起点和终点时间可以看出要想在12点到达London,必须坐10:35的车才行.70. If you would like to have some vegetable beef, what may be your choice?A. French Slam® B. Chicken-Fried Steak®C. The Super Bird® D. Sandwich with Salad or Soup®【答案】D【解析】从最后一份介绍中左边的第二个小标题中很方便地找到答案.71. The chart shows that from 2005 to 2008, .A. the percentage of the Spanish families with a computer rose 35 pointsB. the percentage of the White families with a computer remained unchangedC. the number of the Black families with a computer was on the decreaseD. the number of the Asian families with a computer showed the sharpest increase【答案】D【解析】第三份介绍中的第三个柱形图中可以轻松得到答案.72. Rainforests can help to adjust the climate because they .A. reflect more heat into the atmosphereB. bring about high rainfall throughout the worldC. rarely cause the temperature to drop lower than l6℃D. reduce the effect of heat from the sun on the earth【答案】D【解析】从第一段第二句话可知答案.73. What does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?A. We will lose much more than we can gain.B. Humans have begun destroying rainforests.C. People have a strong desire for resources.D. Much carbon dioxide comes from burning rainforests.【答案】A【解析】从第三段后面的叙述中可知人们失去的会比得到的多.74. It can be inferred from the text thatA. we can get enough resources without rainforestsB. there is great medicine potential in rainforestsC. we will grow fewer kinds of crops in the gained landD. the level of annual rainfall affects wind patterns【答案】B【解析】从最后一段的数字例举中可知B答案最适合.75. What might be the best title for the text?A. How to Save RainforestsB. How to Protect NatureC. Rainforests and the EnvironmentD. Rainforests and Medical Development【答案】C【解析】本文是在向读者介绍热带雨林的减少会对环境造成的影响,呼吁人们要保护热带雨林,进而保护整个人类生存的环境.
